13:00

Nybro IF

Referat: IFK Berga 1 - Nybro IF

Idag ställdes vi mot serieledarna som inför dagen vunnit sina fyra inledande matcher och dessutom +24 i målskillnad.
Det var inget som syntes i inledningen av matchen då vi direkt skaffade oss fyra högklassiga lägen redan under de sju första minuterna.
Tyvärr fick vi inte in något ledningsmål och Berga tog sig in i matchen och visade hur spelskickliga de är.
Vi spelade dock superdiciplinerat och håll motståndarna på utsidan, utan att skapa några direkt farliga lägen.
I pausen fick grabbarna mycket beröm men också instruktionerna att spela mera på backen och via vårt mittfält, istället får långa chansbollar.

Andra perioden blir mycket som slutet av första. Vi kämpar och krigar men det är Berga som har mest boll och skapar utifrån detta också flest lägen.

Tur för oss att inlånade P12-målvakten Lucas verkligen storspelade och gjorde flera bra räddningar som höll oss kvar i matchen.

I mitten av andra straffar Berga oss tillslut och tar ledningen med 1-0, något vi med nöd och näppe lyckas hålla till andra pausen.

Mycket fungerade bra och de allra flesta slet som djur på planen. Då vi inte hade ändrat spelet efter första periodens taktiksnack så fick grabbarna höra igen hur vi skulle vårda bollen bättre och spela bollen på backlinjen via vårt mittfält.
Denna gång fungerade det bättre och publiken fick se vilket spelskickligt lag vi är när vi rör oss och hjälper varandra.

Tyvärr utökade Berga sin ledning i början av tredje men vi hade ännu inte givit upp.
Berga trodde det var avgjort efter sin tvåmålsledning och minskade sin press samtidigt som vi istället ökade intensiteten. I den 71 minuten fick vi tillslut in en reducering när Hamada snyggt överlistade den hittills omutlige Bergamålvakten.

Grabbarna tände till och lyckades uppbåda den kraft som fanns kvar i huvudet och benen. Tack vare hög press vaskade vi fram en hörna i matchens slutskede. Elton lyfte in bollen och grabbarna satsade på att vinna duellerna i boxen så Bergaförsvararna lyckades inte få bort bollen. På en andraboll, i utkanten av straffområdet, cykelsparkade Basmaji in kvitteringen och glädjen visste inte några gränser. När avsparken är gjord tar matchen slut. En mycket stark poäng mot ett mycket starkt Berga efter att grabbarna genomfört en magnifik taktisk prestation med rätt inställning och kämpaglöd.

Basmajis trend att göra klassmål i sista minuten får han gärna fortsätta med och Gröna kort-vinnaren Lucas imponerade stort i kassen!